Martin Fryč
back
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy

Módní přehlídka NAVARILA: Colors of Tibet a křest katalogu podzim/zima 2016/2017

19.10.2016 proběhlo v butiku Navarila, Elišky Krásnohorské 4, Praha 1 (metro Staroměstská), představení módní kolekce Navarila: Colors of Tibet a křest katalogu podzim/zima 2016/2017.

Text ze serveru CZP Praha:

Nová kolekce NAVARILA ® MÓDNÍ NÁVRHÁŘKY MARTINY NEVAŘILOVÉ je inspirovaná Tibetem.„Často hledám inspiraci na svých cestách u původních kultur z celého světa. Tentokrát mne oslovily strohé portréty tibetských mužů, žen a dětí, bohatě zdobených typickými šperky a pletenými doplňky z vlny tibetských jaků, koz a ovcí,“ uvedla návrhářka.

Nová kolekce hýří barvami a vzory. Martina Nevařilová představila na své módní přehlídce nové modely šatů, roláků, sukní, plédů a zavinovacích ponč s mnoha doplňky – nákrčníky, pestrobarevnými šálami a čepicemi.Nová kolekce byla slavnostně předvedena na počest Jeho Svatosti Dalajlamy, který ve dnech konání přehlídky byl na návštěvě v Praze jako host FORA 2000, jež založil před dvaceti lety jeho blízký přítel a bývalý prezident Václav Havel.Modely předvedly herečky a modelky: Kristýna Janáčková, Veronika Khek Kubařová, Markéta Hrubešová, Jana Stryková, Kateřina Brzobohatá a Agi Archer.„Podle mě oblečení vyjadřuje osobnost člověka, jeho náladu a duševní pohodu. Modely od Martiny na mne působí měkoučce, hřejivě, nesešněrovaně prostě pohodově. Vhodné pro každou ženu, která má ráda pohodlí, kvalitní zpracování, materiály a zároveň nechce zaniknout v davu,“ vyjádřila se herečka Markéta Hrubešová.Herečka Veronika Khek Kubařová prozradila, podle čeho si vybírá ona své oblečení: „Barvy, jaké nosím, ovlivňuje roční období. Na jaře prahnu po barvách a na podzim preferuji tlumené barvy.  Ve svém oblečení se musím líbit sobě a taky hlavně svému manželovi.“Módní přehlídku uvedla Kateřina Bursíková Jacques, která se spolu se svým mužem Martinem Bursíkem s Dalajlamou několikrát osobně setkala a může tak nejlépe tlumočit jeho živá poselství.Po přehlídce byl slavnostně pokřtěn nový katalog NAVARILA, který nafotila s modelkou Kateřinou Brzobohatou fotografkaMichaela Pavlíková.„Nikdy jsem ambice být modelkou neměla. Je to velmi náročná disciplína, při které je potřeba hodně trpělivosti a odříkání. Profese herečky je zase více odhalující, protože obnažuje i svou duši a to je víc než tělo. A co se týká předváděných modelů, tak úplety nosím velmi ráda a často. Především k  zimě pro mě neodmyslitelně patří jako třeba sníh a Vánoce,“ svěřila se herečka Kristýna Janáčková.Celou akci přišla na závěr podpořit se svojí písní Emma Smetana. Mezi hosty jsme potkali také Světlanu Nálepkovou nebo Adinu Sobotovou.

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na podporu chráněné dílny tibetských nomádů v oblasti Zeku v Amdu/SV Tibet/, jejichž rodiny jsou násilně usazovány a zbaveny tradiční obživy. Pod vedením místního učitele Jixianjia se znovu učí šití tradičních tibetských oděvů a dalším řemeslům /Wangjia vocational school for resettled Tibetian nomads/ –  projekt o.p.s. POTALA -www.potala.cz

BOUTIQUE-SHOWROOM NAVARILA, nasila@navarila.cz

Facebook.com/navarila-design

Zdroj:

http://www.czppraha.cz/item.php?name=1253-modni-prehlidka-navarila



Fotografie z výstavy

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní Licence. Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to Martin Fryč and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email martfryc@gmail.com

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Módní přehlídka NAVARILA: Colors of Tibet a křest katalogu podzim/zima 2016/2017