Martin Fryč
back
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy

Vernisáž Patrik Kriššák: Let`s start

Do 1.12.2015 bude v Gulzan Concept Store, Národní 38, Praha 1, přístupná výstava Patrika Kriššáka: Let`s start.

Na výstavě se vám představí nejčerstvější díla ze série obrazů malovaných pomocí lahví, které Patrik Kriššák používá namísto klasických štětců. Budete tak mít možnost vidět ukázky gestické malby.

Patrik Kriššák vystudoval ateliér malby na Ostravské univerzitě u Daniela Balabána. Již od svých studijních let zkoumá médium malby a možnosti obrazu, tematicky se vztahuje k umění samotnému. Činí tak s lehkostí, odstupem a (sebe) ironií, která mu umožňuje vytvářet z obrazů prostorové instalace doplněné o (často nalezené) objekty, ready-made nebo živé předměty (rostliny). Typickým je pro něj experimentální přístup a hledání nové „vlastní“ techniky malby. Právě k té se dopracoval, když v loňském roce začal tvořit tzv. „flašové obrazy“. Na místo štětce používá láhev s namíchanou barvou, kterou překlopí na plátno nebo papír a přeneseně pokračuje v akční malbě, jak ji známe od padesátých let.



Fotografie z výstavy

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní Licence. Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to Martin Fryč and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email martfryc@gmail.com

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Vernisáž Patrik Kriššák: Let`s start