Martin Fryč
back
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy

Vernisáž Miro Švolík: Paralelní světy

12. 8.-20. 9. / Fotografic / Fotografie

Do 20.9.2015 bude v Galerii Fotografic, Stříbrná 2, Praha 1, přístupná krásná a zajímavá fotografická výstava Miro Švolíka: Paralelní světy.

Miro Švolík vystavuje v galerii Fotografic práce (Květy slasti, Od zrození až do smrti, Velká žena malý muž), které vytváří způsobem fotografické koláže a montáže. Toto specifikum fotografického média mu umožňuje skládat a zhmotňovat vnitřní paralelní svět k reálnému. Navazuje tak a pokračuje ve fotografickém experimentu, který má začátky v generaci Slovenské nové vlny z poloviny osmdesátých let, kdy skupina mladých Slováků přinesla československé fotografii tehdy novou svobodu gesta, radost z tvoření, čistotu oproštěnosti a pozitivitu. Ve své práci využívá skládání výtvarných prvků k vyjádření významů, dějů a situací souvisejících s dnešní společností. V jeho obrazových příbězích o ženách a mužích se projevuje hravost, vycházející až z odkazu poetismu a dada. Geograficky je jeho tvorba hluboko zakořeněná v prostředí střední Evropy. Snad právě proto však svým výrazem přesahuje její hranice a oslovuje diváky nejen doma, ale kdekoliv jinde.

Miro Švolík (1960, Zlaté Moravce), absolvent FAMU (1981-87), žije a pracuje v Praze. www.mirosvolik.cz



Fotografie z výstavy

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní Licence. Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to Martin Fryč and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email martfryc@gmail.com

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Vernisáž Miro Švolík: Paralelní světy