Martin Fryč
back
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy

Výstava L’Esprit de Paris

končí 18. října / European arts / Malba

Do 18. 10. 2024 je v Galerii a aukční síni European Arts, Senovážné náměstí 8, Praha 1, pro vážné zájemce přístupná velmi zajímavá a krásná výstava L’Esprit de Paris.

Meziválečná École de Paris v českých soukromých sbírkách
 
Výstava se soustředí jak na zahraniční, tak i české umělce, kteří v letech 1918–1938 aktivně působili a vystavovali ve Francii a stali se tak nedílnou součástí École de Paris. Umělce této školy nespojuje žádná umělecká teorie a dochází tak k svébytnému projevu a k různé variaci stylů. Svůj zájem navracejí zpět k rozdílným formám realistického zobrazení skutečnosti, které převažovalo nad abstrakcí. Na výstavě jsou prezentována díla českých soukromých sběratelů.
 
Těšit se můžete na zvučná jména evropského výtvarného umění jako André Derain, Camille Corot, Othon Coubine, Maurice Utrillo, Alfred Justitz, František Foltýn a mnoho dalších.


Fotografie z výstavy

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní Licence. Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to Martin Fryč and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email martfryc@gmail.com

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Výstava L’Esprit de Paris