Martin Fryč
back
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy
ilustrace výstavy

Vernisáž Jiří Macht: Zrcadla života

17. 10.-13. 11. / OREA Hotel Pyramida / Fotografie

Do 13. 11. 2023 je v galerii Neptun v hotelu Pyramida (nalevo od hlavního vchodu), Bělohorská 24, Praha 6, pro vážné zájemce z řad sběratelů přístupná na předchozí objednání krásná charitativní výstava Jiřího Machta: Zrcadla života.

Zahájení a a první 4 dny výstavy proběhly v Kavárně obecního domu.

Společně s fotografem a výtvarníkem Jiřím Machtem Vás zveme na osvětovou výstavu, která přibližuje pacienty v paliativní péči v kontextu jejich života. Třináct unikátních portrétů tvoří sérii, která zachycuje život na jeho sklonku a je zároveň oslavou života samotného.

Nejnovější průzkum veřejného mínění říká, že 88 % veřejnosti má osobní zkušenost s úmrtím blízké osoby. Ale povědomí o tom, co je paliativní péče, má pouze 43 % respondentů. Všechna data brzy zveřejníme v rámci naší osvětové kampaně.

V říjnu přicházíme s ochutnávkou osvěty v podobě výstavy, kterou jsme nazvali Zrcadla života. Vytvořil ji pro nás Jiří Macht z fotografií, které byly ve většině pořízeny v Hospici Dobrého Pastýře.

Paliativní péče je přístup zaměřený na zvyšování kvality života pacientů a jejich rodin v situaci, kdy čelí život ohrožující nemoci. Jejím cílem je komplexní léčba/řešení/tišení bolesti a dalších příznaků nemoci, včetně psychických, sociálních a spirituálních obtíží, které mohou pacienta a jeho blízké trápit.

https://paliativnicentrum.cz/



Fotografie z výstavy

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní Licence. Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to Martin Fryč and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email martfryc@gmail.com

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Vernisáž Jiří Macht: Zrcadla života